Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Sollentuna Ringette Club Minior/Ungdom

Följ

Minior/Ungdom

Följ oss för uppdateringar
Följ
Sollentuna Ringette Club
Ringette
Minior/Ungdom
Tabell
Lag M V O F P
1 Sollentuna HC flick 9 9 0 0 18
2 Järna SK flick 5 0 0 5 0
3 Kista HC/Ulriksdal SK 4 0 0 4 0

Match

Sollentuna HC flick

14 - 0
Sollentunavallen
16 februari 2013
15:00

Kista HC/Ulriksdal SK

Referat

Referat: Sollentuna HC flick - Kista HC/Ulriksdal SK

Undertecknad halkade in i omklädningsrummet något sent. Med tanke på att det inte var särskilt långt kvar till matchstart trodde jag i mitt stilla sinne att man skulle mötas av ett samlat gäng som stilla satt på sina platser och som så smått började bli redo att ta sig an motståndarna under 2x15 minuter.
Men icke. Innanför dörren rådde något som får ordet kaos att kännas lika urblekt som en genomsnittlig svensk solbränna i februari.
Tre, fyra tjejer satt ner på golvet och med en halvtimme kvar till avslag hade man inte ens fått på sig hälften av skydden. Istället lyste halvpaniken i ögonen och när undertecknad stapplade in var det som om självaste Jesus återuppstått just i det ögonblicket, i omklädningsrum B2 på Sollentunavallen.

Jag öppnade munnen för att säga ”Hej”, men hejdades obönhörligen av tjejerna som kastade sig över Jesus/mig. ”Tommy, Tommy, du måste hjälpa oss!! Snälla, snälla, kan du hjälpa oss!!!???”

Herrejösses, vad har hänt nu? Tankarna formligen virvlade fram i skallen.
Har någon skurit sig illa på en skridsko?
Har någon halkat på uppvärmningen och slitit av en hälsena?
Har Magda satt benskydden bak och fram?

Scenario efter scenario målades snabbt upp innanför pannbenet innan de stressade tjejerna, med uppspärrade ögon skrek svaret i munnen på varandra;
”TOMMY, MUSIKEN FUNKAR INTE!!!!!!”

Ja, jösses, pusselbitarna föll på plats och givetvis var detta det värsta av alla uppmålade scenarier man kunnat tänka sig. Vad är väl brutna ben och skärsår att jämföra med att inte kunna få lyssna på ”Tagga” och ”Hultsfredsfestivalen”... för 325:e gången?? Och visst var det precis så illa som panik-i-ögonen-tjejerna beskrivit det. Inte en ljudsnutt ljöd ur Jossans medhavda högtalare och undertecknad kastade sig – faktiskt ej helt olikt Usain Bolt - genast iväg för att hämta Nellys högtalare samtidigt som tjejerna distinkt beordrades att dra på sig utrustningen under tiden.

Nellys högtalare trycktes in och DJ-Stefan drog igång lite galen Balkan-jazz, som möttes med 10 nu färdigdressade fågelholkar på bänkarna. Sällan har tjejerna rört sig så snabbt (coach Christian skulle gråtit av lycka) som när man nu kastade sig fram för att bläddra i spellistan.

När lugnet lagt sig någorlunda var det dags för en kort genomgång (efter en desto längre dito som dragits tidigare under dagens teori-pass) inför matchen. Kort var ordet och det som återigen poängterades var skridskoåkning och passningsspel.

Väl ute på isen tog kaptenen för dagen, Michelle, tag i taktpinnen genom att fixa uppvärmning samt artigt hälsa på motståndarna och domare.

Så, äntligen dags för matchstart mot för dagen ett av sjukdomar sargat Kista/USK, som blott hade en avbytare i laget. I SHC saknades Nelly, Andrea, Kajsa och Ellen L. I laget fanns dock en debutant i form av Ada, som fick ta plats som högerforward vilket hon gjorde på bästa sätt.

Matchen blåstes igång och precis som senast fick vi se en ganska bra inledning där hemmaspelarna rörde på fötterna och lät ringen gå runt i laget på ett bra sätt. Resultatet av detta blev just att vi fick se resultat på resultattavlan i form av mål för SHC-tjejerna.
Kanske var det – precis som senast – några snabba mål i inledningen som gjorde att spelkvaliteten sjönk i takt med matchklockan, för halvvägs in i perioden fick vi se ett ganska slarvigt och långsamt spel. Detta varvades dock av några fina prestationer och ytterligare några mål och när paussignalen ljöd noterade vi ledning med 8-0 på resultattavlan.
Vid halvtids-samlingen uppmanades tjejerna att försöka få upp tempot och att spela så som man tränat på. Dvs att spela ut ringen längs sargerna och inte gröta ihop sig i mitten av banan.
Instruktionerna följdes väl inte till 100%, men då och då blixtrade det till och vi fick bland annat se en spelvändning från egen zon som definitivt måste få betyget MVG där man via två snabba passningar vände spelet och prickade in ett snyggt mål.

I defensiv del av banan tog backtrion för sig bra och Magda fick en relativt lugn resa fram till slutsignalen och när motståndarna väl lyckades ta sig fram mot målet så parerade SHC-burväktaren avsluten lugnt och tryggt.

När så 2x15 minuter var spelade konstaterade vi 14-0 i matchprotokollet och det var dags för tjejerna att kasta sig ut mot isen och vräka sig ner mot Magda vid målburen. Den här gången blev det dock ingen enorm TV-puckhög, utan faktiskt en ganska mild behandling i form av en stor gruppkram.

Ganska lugnt var det också på vrål-fronten. Visst ekade ett och annat TRYCK UT och ÅK SKRIDSKOR i ishallen, men det som främst etsade sig fast i undertecknads minne var det...ehh... ytterst pedagogiskt korrekta vrålet ungefär halvvägs in i första perioden.
Matchen har gått lite i stiltje och det är ganska lugnt både på isen och i båset..och på läktaren. Då hörs orden "MAGGY SKÄRP DIG, DET DÄR ÄR DÅLIGT GJORT!!" ljudligt studsa omkring inne i B-hallen med omnejd när herr Psykologie-coach Nordin hänger över sargen och genom strupen påpekar att man inte ska drälla med passningsspelet vid egen blå linje.
Att man istället kan ta ett lugnt och sansat snack vid nästa byte i båset istället syntes tydligen som ett opraktiskt och menlöst alternativ hos mina neanderthalar-hjärnceller som tydligt fått övertaget i skallen någonstans kring matchstart.

Väl tillbaka i omklädningsrummet summerades matchen ungefär på samma sätt som under pausvilan, dvs att vi kan åka mer skridskor och att man ska tänka på att försöka få till samma uppspel som under träningarna.
Strax därefter sågs Sollentunas egen Jesus rappt plocka ihop den så eftertraktade högtalaren och snabbt smita ut ur omklädningsrummet. Detta innan någon ens hann fundera på att ropa ut titlar som ”Hultsfredsfestivalen” eller ”Tagga”...

Eller snarare var det så att jag helt enkelt hade bråttom vidare till andra uppdrag. Andra mycket simplare uppdrag så som att t ex dela på vattnet i Edsviken...eller förvandla vatten till vin...
Sånt som känns tämligen banalt jämfört med att styra en skuta full av ringettetjejer... ;)

Summerat av
Tommy Nordin
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M P
Alma Lindqvist 1 0
Disa Nybom 1 0
Ellen Granath 1 0
Josefin Jobs 1 0
Magda Sandgren 1 0
Maja Andersson 1 0
Michelle Chmil 1 0
M Spelade matcher P Poäng

Andra möten i serien

sön 2 dec 2012, 15:00 Kista HC/Ulriksdal SK - Sollentuna HC flick 1 - 19
sön 27 jan 2013, 18:30 Sollentuna HC flick - Kista HC/Ulriksdal SK 10 - 4
mån 18 feb 2013, 19:00 Kista HC/Ulriksdal SK - Sollentuna HC flick 2 - 7